39,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Hyvän oppimisen tilat
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-290-5
  • Nidottu, 319 sivua

Teemu LeinonenMikko Mäkelä

Hyvän oppimisen tilat

 

Kuinka rakentaa oppimiselle tilaa? Miten nykyisiä ympäristöjä voidaan hyödyntää paremmin ja monipuolisemmin? Miten ympäristöt, oppiminen ja hyvinvointi linkittyvät toisiinsa?

Oppimisympäristö käsitetään useimmiten fyysiseksi ympäristöksi, vaikka siihen kuuluu myös psyykkinen, sosiaalinen ja kulttuurinen ympäristö. Myös käytetyt menetelmät ja välineet ovat osa oppimisympäristöjä.

Tämä kirja herättää katsomaan maailmaa uudenlaisista näkökulmista ja laajentamaan oppimisympäristön käsitettä uusille alueille. Teos näyttää, miten voi edistää oppimista niin että oppimisympäristö ja pedagogiikka tukevat toisiaan.

Teos on suunnattu opettajille niin varhaiskasvatukseen, perusopetukseen, toiselle asteelle kuin vapaaseen sivistystyöhönkin. Se tarjoaa uusia ajatuksia myös arkkitehdeille ja muille ammattiryhmille, jotka ovat oppimisympäristöjen kanssa tekemisissä ja niistä vastuussa.

Professori Teemu Leinonen työskentelee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän toimii Aalto Media Labissä oppimisympäristöjen tutkimusryhmän johtajana. Hänen tutkimuksensa käsittelee erityisesti digitaalisia oppimisympäristöjä sekä digitaalisten opetuksen ja oppimisen työvälineiden suunnittelua. Viime vuosina Teemu on laajentanut tutkimustaan myös arkkitehtuurin suuntaan.

Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Mikko Mäkelä on ennen nykyistä tehtäväänsä toiminut varhaiskasvatusjohtajana Järvenpäässä sekä varhaiskasvatuksen kehittämispäällikkönä Helsingissä. Hän on vastannut oppimisympäristöihin liittyvistä hankkeista, joissa on laajennettu oppimisympäristöjä esimerkiksi digitalisaation, liikkumisen ja taidekasvatuksen näkökulmista. Työssään hän on ollut mukana myös useiden päiväkotien rakennus- ja korjaushankkeissa pedagogiikan asiantuntijana.

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-290-5
  • Nidottu, 319 sivua