43,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Pienet tuetut askeleet
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 2. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-314-8
  • Sidottu, 307 sivua

Noora HeiskanenMarja Syrjämäki (toim.)

Pienet tuetut askeleet

Varhaiskasvatuksen uudistuva tuki ja kehittyvät käytännöt

Toimiva tuki on lapsen oikeus. Toteutuakseen tuki edellyttää osaamista, sitoutumista ja toimivia rakenteita. Varhaiskasvatuksen tukiuudistuksen tavoitteena on tarjota ammattilaisille selkeät toimintamallit, joiden avulla jokainen lapsi saa tarvitsemansa tuen.

Tässä teoksessa tarkastellaan tutkimusperustaisesti ja käytännönläheisesti tuen uudistuvia käytäntöjä. Kirjoittajat paneutuvat niin säädösperustaan, tuen suunnittelun ja päätöksenteon prosesseihin kuin tuen konkreettiseen toteuttamiseen lapsen arjessa. Kirjassa käsitellään myös muita lapselle tarjottavan tuen keskeisiä rakennuspalikoita, kuten yhteistyön kysymyksiä, tuen ja inkluusion johtamista ja yhteisen vastuunoton merkitystä.

Kirjan keskeinen teema on toimintakulttuurin ja tukeen liittyvien toimintatapojen kehittäminen pitkäjänteisenä prosessina. Teos on suunnattu niin varhaiskasvatuksen ammattilaisille, alan opiskelijoille kuin koulutuksen järjestäjille.

Noora Heiskanen (KT, VEO) toimii erityispedagogiikan yliopistotutkijana Itä-Suomen yliopistossa. Noora on toiminut opetustehtävissä varhaiskasvatuksessa, toisella asteella ja yliopistossa sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisten kouluttajana.

Marja Syrjämäki (KT, VEO) työskentelee erityispedagogiikan yliopistonlehtorina Itä-Suomen yliopistossa. Marjalla on vuosien työkokemus varhaiskasvatuksen ja varhaiserityiskasvatuksen tehtävistä.

Muut kirjoittajat ovat alan tutkijoita ja kokeneita varhaiskasvatuksen ammattilaisia.

  • 2. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-314-8
  • Sidottu, 307 sivua