40,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Sytytä lukukipinä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-897-0
  • Nidottu, 234 sivua

Juli-Anna AerilaMerja Kauppinen

Sytytä lukukipinä

Pedagogisia keinoja lukuinnon herättelyyn

Pieni lapsi innostuu luonnostaan tarinoista ja niiden myötä lukemisesta, mutta mihin kiinnostus katoaa? Tämän kirjan avulla saat kadonneen lukuinnon kipinöimään — ja lopulta roihahtamaan!

Lukemisesta tulee harrastus silloin kun se tuottaa mielihyvää ja on vapaaehtoista. Sopivan pituiset ja muotoiset tekstit, lukurutiinien kehittäminen sekä mielekkäiden, ajattelua ruokkivien toimintojen liittäminen luettuun auttavat tarttumaan kirjaan ja jatkamaan lukuharrastusta.

Teoksessa esitellään lukuisia menetelmiä lukutaidon edistämiseen sekä innostavia, lukemista lisääviä toimintatapoja, harjoituksia ja keinoja. Miten Hannu ja Kerttu -satu toimisi moniaistisena tarinapolkuna? Millainen loppuratkaisu voisi olla pakopelissä, jossa kirjatoukka on päättänyt tuhota kaikki kirjat kirjain kirjaimelta? Mikä voisi olla lukuteatterin aiheena? Kirjan toimintamallit ovat helposti toteutettavia ja sovellettavia moneen tilanteeseen ja erityyppisille lukijoille.


KT Juli-Anna Aerila toimii yliopistonlehtorina Turun yliopiston Rauman kampuksella. Hän on mukana useissa lukemiseen liittyvissä täydennyskoulutus- ja kehittämishankkeissa. FT Merja Kauppinen työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden pedagogiikan lehtorina Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa. Hän on kehittänyt oman äidinkielen opetusta ja lukemiseen innostamisen menetelmiä eri hankkeissa.

  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-897-0
  • Nidottu, 234 sivua

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Sanna Leena Saarinen

Aistiseikkailu-kortit

Markku Poutala

Opettajan valta ja vastuu

Sanna Leena Saarinen

Aistiseikkailu-kortit

Hannele Cantell (toim.)

Näin rakennat monialaisia oppimiskokonaisuuksia

Timo Jantunen - Rauno Haapaniemi

Iloa kouluun

Riitta Jyrhämä - Martti Hellström - Kari Uusikylä - Pertt...

Opettajan didaktiikka

Kirsi Sjöblom

Pikkumulperi ja pienet suuret tarinat

Tuuli Tiainen - Virve Välimäki

Lukuja liikkuen, tavuja touhuten